lördag 15 januari 2011

Häromdagens recept!

Jag gjorde ju en inköpslista som jag la upp här på bloggfan. Glömde lägga upp svaret på vad det blev av alla ingredienser.


Dela en rödrök. Den ena halvan gör du ringar av som på bilden, den andra hackar du. Lägg skiten i en skål tillsammans med:


1 ägg. Bara äggulan.


50 gram brödsmular av nåt randombröd


1/2 teskedar Chilipeppar, spiskummin, oregano. OBS! Ingen Svartpeppar ännu.

Ner med  en tesked senap.

Ner med lite parmesan i skålen. 50 gram. Rör om ordentligt!

* Blanda nu sörjan i skålen med 500 gram köttfärs. Blanda. På med lite salt och svartpeppar.

* Dela köttsmeten på så många hamburgeliknande klumpar du kan! Täck hamburgarna med plastfolie och lägg i kylen i 5 minuter. 

Under tiden kan du ju hacka upp allt du vill ha till dina fina hamburga. Lite tomat, cheddarost, sallad osv.

* Ta ut hamburgarna ur kylen och spruta lite olivolja på dom (istället för att lägga i stekpannan ja) Salta och peppra. 

Boom!

En vanligt jävla hamburgare, fast hemmagjord. Riiktigt goood!




1 kommentar:

  1. När steker man hamburgaren då? innan kylskåpet eller efter kylskåpet? mamma

    SvaraRadera